Maccheroni alla Livornese.
Si vuò fà sti maccarune scrive bbuono sta ricetta:
Maccarune a' livornese e te fai pure a' scarpetta.
Primma cosa, bello o' frate, spezze 'e coscie a'Bogdani
fegatiello di De Vezze, sale e pepe a piene mani.
Quanne stai a mezza cottura, schiatta a' capa e nu Tavano
fravagliella di Galante, na spruzzata 'e parmiggiano.
Di Loviso, ascolta bene, serve solo l'interiore
butta femore e caviglia e fai sfritto sulo o'core,
arrivato a chistu punto gira e avota lentamente
ca' Balleri è sapurito si ce lievi tutte 'e riente.
Pò raù mo stai già apposto e te serve sulo o'strutto
ca raffina e dà sapore a capocchie e coscie rotte,
'ncoppe o'fuoco lentamente o'raù fà pippià
e po' a' faccia do Livorno mò to può pure magnà.
lunedì 24 settembre 2007
Pronti, partenza.......via!
Pubblicato da Mimmop alle 09:04
Etichette: Napoli-Livorno
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2 commenti:
Grande Mimmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
su che i livornesi verranno cotti a dovere nel catino del san paolo....!!!
Dovrebbe cuocere molto.
Meno male che li abbiamo già cotti a metà in Coppa Italia. Basta riprendere la cottura.
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