lunedì 24 settembre 2007

Pronti, partenza.......via!

Maccheroni alla Livornese.

Si vuò fà sti maccarune scrive bbuono sta ricetta:
Maccarune a' livornese e te fai pure a' scarpetta.
Primma cosa, bello o' frate, spezze 'e coscie a'Bogdani
fegatiello di De Vezze, sale e pepe a piene mani.
Quanne stai a mezza cottura, schiatta a' capa e nu Tavano
fravagliella di Galante, na spruzzata 'e parmiggiano.
Di Loviso, ascolta bene, serve solo l'interiore
butta femore e caviglia e fai sfritto sulo o'core,
arrivato a chistu punto gira e avota lentamente
ca' Balleri è sapurito si ce lievi tutte 'e riente.
Pò raù mo stai già apposto e te serve sulo o'strutto
ca raffina e dà sapore a capocchie e coscie rotte,
'ncoppe o'fuoco lentamente o'raù fà pippià
e po' a' faccia do Livorno mò to può pure magnà.

2 commenti:

Qwerty61 ha detto...

Grande Mimmo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

su che i livornesi verranno cotti a dovere nel catino del san paolo....!!!

Riccardo ha detto...

Dovrebbe cuocere molto.
Meno male che li abbiamo già cotti a metà in Coppa Italia. Basta riprendere la cottura.